AnswerBun.com

Couldn't start project on Android: Error running adb:

Super User Asked by Andy4Ward on January 3, 2022

I’m not even 100% sure how this error started but I am unable to run my project on an emulator at the moment.

Versions:

  • Android Studio: 3.4.1
  • Emulator: Pie API 28
  • Expo SDK: 32.0.6
  • Expo CLI: 2.19.4

General workflow is to open the emulator and make sure it is up and running.

Go to the command line and hit expo start wait for the initialisation and then hit a

Upon doing so I now get the error

Couldn't start project on Android: Error running adb:

After lots of searching the internet I cannot find any other reference to this specific error. There are plenty of examples of when further information is posted after the "Error running adb:" bit including no device, adb not installed, etc., but nothing that is an empty error message.

  • I’ve tried uninstalling Android Studio.
  • I’ve removed all Android Studio registry entries.
  • I’ve tried installing the platform tools independently from Android Studio.

I’m at a loss on where to go with this as there seems to be little information out there on where to go next.

Any ideas or help very welcome here.

3 Answers

Wipe your device data by first opening Android Studio then clicking on the more actions link. Then click on "AVD Manager" and that will bring you to "Your Virtual Devices" Next in the table look for the heading titled "Actions" and click on the rightmost arrow and that will make a dropdown where you can choose to wipe the data.

enter image description here

Answered by MattyIce on January 3, 2022

You just need to wipe your virtual device data from AVD Manager.

Answered by Saman Qaydi on January 3, 2022

Hi @Andy4wardcomputech

I have solved the same error for my project.Try it for your one as well.

Try to open the emulator and if you are getting an error saying adb.exe is obsolete in a pop-up.

Open Android studio> SDK Manager>SDK Tools Check for any update Android SDK Build-Tools if the status is Update Available. Kindly update it your problem will solve.

If the status is Installed then click on Show Package Details at the bottom right corner. Scroll down and check whether the latest version is installed and remove all the older versions. Reboot your system and try to execute your project in emulator it works now.

Answered by chandra on January 3, 2022

Add your own answers!

Related Questions

Ampps rejects my Mac user password when I open it

1  Asked on December 18, 2021 by moaz-mabrok

       

Blktrace missing I/O events

1  Asked on December 18, 2021

   

Filling Out a Matrix for Excel Using Survey Data

1  Asked on December 18, 2021 by spidercrawler

   

Where is OS X saving launchctl changes

1  Asked on December 18, 2021 by mutti

     

Ask a Question

Get help from others!

© 2023 AnswerBun.com. All rights reserved. Sites we Love: PCI Database, MenuIva, UKBizDB, Menu Kuliner, Sharing RPP, SolveDir